Audio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (2024)

Met AirPlay kun je het volgende doen:

  • Op de AppleTV video- of audio-bestanden van je iOS- of iPadOS-apparaat afspelen

  • Muziek, podcasts en radiostations afspelen op meerdere AirPlay2-apparaten (zoals de HomePod of andere luidsprekers) overal in je huis (zie Met de AppleTV audio in je hele woning afspelen)

  • Op de AppleTV het scherm van je Mac, iOS-apparaat of iPadOS-apparaat weergeven

Om materiaal vanaf een Mac, iOS-apparaat of iPadOS-apparaat te streamen naar de AppleTV, is mogelijk vereist dat de AppleTV en het gedeelde apparaat deel uitmaken van hetzelfde netwerk. Zie het AppleSupport-artikel AirPlay gebruiken om video te streamen of het scherm van je iPhone of iPad synchroon weer te geven voor meer informatie.

De AppleTV configureren om audio af te spelen op AirPlay2-apparaten

Om audio vanaf de AppleTV te streamen naar andere audioapparaten, zoals de HomePod of andere luidsprekers die op het netwerk zijn aangesloten, voeg je de AppleTV toe aan een kamer in de Woning-app op je iOS- of iPadOS-apparaat.

  1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met de AppleID die je ook op de AppleTV en je iOS- of iPadOS-apparaat gebruikt.

  2. Open InstellingenAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (1) op de AppleTV.

  3. Ga naar 'AirPlay'> 'Kamer' en volg de instructies op het scherm om de kamer te selecteren waar de AppleTV zich bevindt.

Materiaal van een iOS- of iPadOS-apparaat streamen naar de AppleTV

Voer een van de volgende stappen uit:

  • Het scherm van een iOS- of iPadOS-apparaat op de AppleTV weergeven: Veeg op het iOS- of iPadOS-apparaat om het bedieningspaneel te openen, tik op 'Synchrone weergave'Audio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (2) en selecteer vervolgens de AppleTV in de lijst met AirPlay-apparaten.

    Als je het scherm niet meer wilt weergeven, moet je ervoor zorgen dat het bedieningspaneel is geopend op het apparaat en tik je opAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (3) en vervolgens op 'Stop synchrone weergave'.

  • Video van een iOS- of iPadOS-apparaat streamen naar de AppleTV: Speel de video af op het iOS- of iPadOS-apparaat, tik opAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (4) in het videovenster en selecteer de AppleTV in de lijst met AirPlay-apparaten.

    Om te stoppen met streamen, tik je opAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (5) boven in het scherm en selecteer je 'Speel af' op de [iOS- of iPadOS-apparaat].

    Opmerking: Als je een AppleTV4K hebt en een iOS- of iPadOS-apparaat dat 4KHDR-video ondersteunt, worden je video's vanuit de Foto's-app in volledige 4KHDR-resolutie gestreamd.

Audio van een iOS- of iPadOS-apparaat streamen naar de AppleTV

Voer een van de volgende stappen uit:

  • Vanuit het bedieningspaneel in iOS of iPadOS: Houd je vinger op het gedeelte boven de afspeelregelaars voor muziek, tik opAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (6), selecteer de AppleTV in de lijst met apparaten en tik vervolgens op de afspeel-/pauzeknopAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (7) (als de audio nog niet wordt afgespeeld).

  • Vanuit de Muziek-app in iOS of iPadOS: Tik opAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (8), selecteer de AppleTV in de lijst met apparaten, tik ergens buiten de lijst en tik op de afspeel-/pauzeknopAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (9) (als de audio nog niet wordt afgespeeld).

Van een Mac streamen naar de AppleTV

  • Het scherm van de Mac op de AppleTV weergeven: Voer op de Mac een van de volgende stappen uit:

    • Mac met macOS Big Sur of nieuwer: Klik op het bedieningspaneelAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (10) in de menubalk, klik op 'Synchrone weergave'Audio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (11) en kies de naam van de AppleTV die je wilt gebruiken.

      Om synchrone weergave te stoppen, klik je op het bedieningspaneelAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (12) in de menubalk, klik je op 'Synchrone weergave'Audio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (13) en klik je op de naam van de AppleTV.

    • Mac met macOSCatalina of ouder: Klik opAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (14) in de menubalk en kies de naam van de AppleTV die je wilt gebruiken.

      Als je het scherm niet meer wilt weergeven, klik je opAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (15) in de menubalk en kies je vervolgens 'Schakel AirPlay uit'.

  • Audio van een Mac streamen naar de AppleTV: Klik op het symbool 'Geluid' in de menubalk van de Mac en kies de naam van de AppleTV.

De AirPlay- en HomeKit-instellingen aanpassen

  1. Open InstellingenAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (16) op de AppleTV.

  2. Selecteer 'AirPlay en HomeKit' en voer een of meer van de volgende stappen uit:

    • AirPlay in- of uitschakelen: Selecteer 'AirPlay' om de voorziening in of uit te schakelen.

    • Toegang tot de AppleTV verlenen: Selecteer 'Geef toegang' en vervolgens 'Instellen wie met AirPlay materiaal kan streamen naar de AppleTV' daaronder.

    • Vergaderruimteweergave in- of uitschakelen: Zie Streamen naar een vergaderruimteweergave.

    • Een bijgesneden AirPlay-beeld corrigeren: Als het beeld via AirPlay bijgesneden lijkt te zijn op de AppleTV, kun je 'Onderscan AirPlay-beeldscherm' toepassen om het hele beeld weer te geven. Schakel deze instelling uit als je zwarte balken rond het beeld ziet.

    • Een kamer selecteren: Selecteer 'Kamer' en kies de kamer waar de AppleTV zich bevindt. Zie De AppleTV configureren om audio af te spelen op AirPlay2-apparaten voor meer informatie.

    • Deurbelmeldingen in- of uitschakelen: Deurbelcamera's die je met HomeKit hebt verbonden, worden in een lijst onder 'Meldingen' weergegeven. Selecteer een camera om deze uit te schakelen; selecteer de camera opnieuw om deze in te schakelen.

      Zie Van gebruiker wisselen in het profielentabblad op de AppleTV voor meer informatie.

Instellen wie met AirPlay materiaal kan streamen naar de AppleTV

  1. Open InstellingenAudio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (17) op de AppleTV.

  2. Selecteer 'AirPlay en HomeKit'> 'Geef toegang' en kies een of meer van de volgende opties:

    • Iedereen: Hiermee kan iedereen materiaal streamen naar je AppleTV.

    • Iedereen op hetzelfde netwerk: Hiermee kan iedereen die met je thuisnetwerk is verbonden materiaal streamen naar je AppleTV.

    • Alleen personen in deze woning: Hiermee kunnen alleen de mensen die je aan Thuisdeling hebt toegevoegd materiaal streamen naar je AppleTV.

    • Vereis wachtwoord: Als je deze optie inschakelt, is een wachtwoord vereist om AirPlay te gebruiken met je AppleTV.

    • Iedereen in de buurt kan AirPlay ook gebruiken: Hiermee kan iedereen in de buurt van je AppleTV materiaal naar de AppleTV streamen.

Zie Streamen naar een vergaderruimteweergave om AirPlay-verbindingsinstructies te bekijken op de AppleTV.

Audio en video streamen met AirPlay op de Apple TV (2024)

FAQs

Audio en video streamen met AirPlay op de Apple TV? ›

Open Settings on Apple TV. Select AirPlay and HomeKit, then select Allow Access, and choose any of the following options: Everyone: Everyone can stream content to your Apple TV. Anyone on the Same Network: Anyone connected to your home network can stream content to your Apple TV.

Hoe werkt AirPlay op Apple TV? ›

Open Instellingen op de Apple TV. Selecteer 'AirPlay en HomeKit' > 'Geef toegang' en kies een of meer van de volgende opties: Iedereen: Hiermee kan iedereen materiaal streamen naar je Apple TV. Iedereen op hetzelfde netwerk: Hiermee kan iedereen die met je thuisnetwerk is verbonden materiaal streamen naar je Apple TV.

Wat is het verschil tussen AirPlay en AirPlay 2? ›

AirPlay betekent draadloos muziek, foto's en video's afspelen vanaf een iOS-apparaat of Mac naar een Apple TV, speaker of televisie. En met AirPlay 2 is er nog meer mogelijk, zoals muziek op meerdere speakers afspelen. In deze uitleg lees je alles over AirPlay en AirPlay 2.

Waarom kan ik niet streamen naar Apple TV? ›

Zorg ervoor dat je AirPlay-compatibele apparaten zijn ingeschakeld en zich dicht bij elkaar bevinden. Controleer of de apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste software en zich op hetzelfde wifinetwerk bevinden. Herstart de apparaten die je wilt gebruiken met AirPlay of synchrone weergave.

Hoe stream ik van mijn iPhone naar mijn tv? ›

Foto's of video's vanaf je iPhone naar een Mac of tv streamen
  1. Verbind je iPhone met hetzelfde wifinetwerk als je Apple TV 4K , AirPlay-compatibele smart-tv of Mac.
  2. Zoek de video die je wilt streamen.
  3. Tik op AirPlay . In bepaalde apps moet je wellicht eerst op een andere knop tikken. ...
  4. Kies je Mac of tv uit de lijst.

Is AirPlay beter dan Bluetooth? ›

Omdat AirPlay wifi biedt, kan het in theorie veel grotere audiobestanden afspelen dan bluetooth. Daar staat tegenover dat AirPlay beperkt is in waar je het mee kunt gebruiken: je hebt een speaker met ondersteuning nodig om muziek af te spelen, die je officieel vanaf een iPhone of iPad moet streamen.

Heb je voor AirPlay wifi nodig? ›

Dit is een techniek waarbij twee apparaten (de naam zegt het al) direct verbinding met elkaar maken via wifi. Hier is geen apart wifi-netwerk voor nodig, waardoor je het ook makkelijk kan gebruiken als je geen toegang hebt tot het wifi-netwerk of als dat er niet is (bijvoorbeeld in een vakantiehuisje).

Kun je Apple TV streamen zonder wifi? ›

Apple TV kan via wifi of ethernet verbinding maken met het internet. Wanneer u een ethernetkabel gebruikt, gebruikt Apple TV automatisch die verbinding in plaats van het wifinetwerk. Maak verbinding met uw netwerk en controleer op software-updates. Ga naar 'Instellingen' > 'Systeem' > 'Software-updates'.

Kan ik Apple TV streamen naar tv? ›

Met synchrone AirPlay-weergave kun je de inhoud van je Mac-scherm via Apple TV draadloos naar een HD-tv sturen. Zorg ervoor dat je Mac en Apple TV zich in hetzelfde netwerk bevinden. Klik op het bedieningspaneel in de menubalk, klik op het symbool voor synchrone weergave en kies je Apple TV.

Waarom geen ondertiteling bij AirPlay? ›

inschakelen. Ga in Instellingen in de Apple TV-app naar 'Toegankelijkheid' > 'Ondertiteling en bijschriften'. Schakel 'Bijschriften en O.D.S. ' in.

Hoe koppel ik mijn iPhone aan mijn tv? ›

iPhone verbinden met tv
  1. Zorg ervoor dat je iPhone en tv (of Apple TV) met hetzelfde wifinetwerk verbonden zijn.
  2. Ontgrendel je iPhone.
  3. Veeg naar beneden om je 'Snelle instellingen' te openen.
  4. Druk op 'Synchrone weergave' of 'Screen mirroring'.
  5. De tv (of Apple TV) zal zichtbaar worden op je iPhone scherm.
May 24, 2023

Hoe kan ik van telefoon naar tv streamen? ›

Stap 2. Cast je scherm vanaf je Android-apparaat
  1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat is verbonden.
  2. Open de Google Home-app.
  3. Tik op Favorieten of Apparaten.
  4. Houd je vinger op de tegel van het apparaat waarnaar je je scherm wilt casten.
  5. Tik op Casten. Scherm casten.

Welke Apple TV heeft AirPlay? ›

Apple TV HD met tvOS 9 of nieuwer, of Apple TV 4K met tvOS 11 of nieuwer. iPhones, iPads en Macs van eind 2012 of nieuwer met de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Hoe kan je AirPlay aanzetten? ›

Ga naar 'Instellingen' op je iPhone of iPad met de nieuwste versie van iOS. Tik op 'Algemeen'. Tik op 'AirPlay en Handoff' en tik vervolgens op 'Gebruik AirPlay'. Kies een instelling.

Hoe kan ik mijn scherm delen met de tv? ›

Stap 2. Cast je scherm vanaf je Android-apparaat
  1. Zorg dat je mobiele telefoon of tablet met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-apparaat is verbonden.
  2. Open de Google Home-app.
  3. Tik op Favorieten of Apparaten.
  4. Houd je vinger op de tegel van het apparaat waarnaar je je scherm wilt casten.
  5. Tik op Casten. Scherm casten.

Hoe kan je streamen naar je tv? ›

Video's casten met een telefoon of tablet
  1. Verbind uw telefoon of tablet en uw Chromecast met hetzelfde draadloze netwerk.
  2. Open Google Play Films. op uw telefoon of tablet.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek. ...
  4. Selecteer een film of serie.
  5. Tik op Casten .
  6. Selecteer uw Chromecast in de lijst.
  7. Tik op Afspelen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6079

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.