De Vijf Tibetanen: hoe 5 woonkamer oefeningen je in 10 minuten eeuwig jong houden (2024)

De Vijf Tibetanenis een serie van 5 eenvoudige yoga oefeningen afkomstig van Tibetaanse monniken uit het Himalaya gebergte. De Vijf Tibetanen bleven een goed bewaard geheim tot een Britse legerofficier ze aanhet begin van de vorige eeuw in het Westen introduceerde.De oefeningen blinken uit in eenvoud, maar onderschat ze niet! Het verhaal gaat dat ze je eeuwig jong houden. Meer dan een matje in je woonkamer en 10 minuten van je tijd heb je niet nodig.

De Vijf Tibetanen: hoe 5 woonkamer oefeningen je in 10 minuten eeuwig jong houden

De Vijf Tibetanen hebben een vitaliserende werking op zowel je lichamelijke als je mentale conditie. Ze worden daarom ook wel de vijf verjongingsrituelen genoemd. Het fijne aan de Vijf Tibetanen is dat de oefeningen makkelijk zijn te onthouden, je de deur er niet voor uit hoeft én ze weinig tijd in beslag nemen. Binnen 10 minuten zit je dagelijkse verjongingsritueel er weer op.

Bijna elke ochtend

Ik doe de oefeningen nu enkele maanden elke ochtend (nou ja, bijna elke ochtend). Wat ik merk is dat mijn lijf krachtiger is en ik soepeler beweeg. En dat vind ik enorme winst. Als hoofdredacteur heb ik een zittend beroep en vaak voelt mijn lijf na een dag achter mijn bureau zo stijf als een plank. Naast meer kracht en souplesse levert het dagelijks uitvoeren van de Vijf Tibetanen nog meer voordelen op voor je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan vermindering van spierspanningen en stress, betere ademhaling en spijsvertering, goede bloedsomloop en diepe ontspanning. Precies wat we nodig hebben in deze onzekere tijden.

De oefeningen

De Vijf Tibetanen is een serie van 5 oefeningen. Als je net begint, doe je alle 5 de oefeningen één keer.

5 Tibetanen waarom 21 keer?

Daarna voer je het aantal herhalingen per oefening elke dag op tot je alle vijf de oefeningen 21 keer kan herhalen. Je bent dan ongeveer 10 minuten bezig. Waarom 21 keer? Simpel: meer is niet nodig. 21 keer is voldoende om het gewenste effect te behalen mits je de oefeningen iedere dag doet. Lukt dat niet? Probeer de Vijf Tibetanen dan op z’n minst 3 keer per week uit te voeren. Hieronder vind je een uitleg van de oefeningen. De oefeningen goed onder de knie krijgen met behulp van een instructievideo? Dan is het Vijf Tibetanen pakket iets voor jou. Dit pakket bevat naast een 63-pagina dik e-book met uitleg over de oefeningen ook een instructie video waarin de 5 oefeningen stap voor stap worden uitgelegd en voorgedaan.

De Vijf Tibetanen: hoe 5 woonkamer oefeningen je in 10 minuten eeuwig jong houden (1)

Oefening 1

Strek de armen zijwaarts, handpalmen naar beneden. Houdt de schouders ontspannen en breng armen en schouders op één lijn. Draai nu op de plaats om je as met de klok mee. Richt je blik op een vast punt zodat je niet duizelig wordt en je evenwicht verliest. Na het draaien, haal je drie keer adem waarbij je bij het inademen de handen boven het hoofd samen brengt, en bij het uitademen de armen zijwaarts laat zakken.Door het langzaam opbouwen van het aantal draaiingen train je je evenwichtsorgaan. Bovendien werkt het draaien als een centrifuge op het lichaam en de ingewanden waardoor onzuivere stoffen verdwijnen.

Oefening 2

Ga plat op de vloer liggen met de armen langs je lichaam. Handpalmen naar beneden. Haal adem door je neus en til je hoofd op van de vloer en til tegelijkertijd je benen op terwijl je je knieën gestrekt houdt. Terwijl je uitademt laat je je hoofd zakken en laat je je benen ook weer zakken. Ontspan je spieren even en herhaal de oefening. Als je klaar bent haal je drie keer diep adem terwijl je handen op je onderbuik liggen.

Oefening 3

Ga op je knieën zitten, knieën onder de heupen. Terwijl je uitademt buig je je kin naar je borst. Bij het inademen buig je langzaam naar achteren en laat je je hoofd naar achteren zakken. Steun met je handen op je billen of dijen. Als je klaar bent met de oefening haal je drie keer diep adem terwijl je zittend op je knieën voorovergebogen zit of op je rug ligt met de handen op de buik.

Oefening 4

Ga zitten met je benen gestrekt voor je, armen langs het lichaam steunen op handpalmen. Adem uit, en buig de kin naar de borst. Adem dan langzaam in en hef je bovenlichaam omhoog en laat je hoofd naar achteren vallen. Hou even de adem in en span de spieren van je lichaam. Adem uit en keer langzaam terug in de beginpositie. Herhaal. Na afloop ga je liggen en haal je drie keer diep adem.

Oefening 5

Begin in kruiphouding. Handen onder de schouders, en knieën onder de heupen. Adem in. Til je stuitje op en kom in de omgekeerde V houding terwijl je uitademt. Buig je kin naar je borst. Laat je lichaam naar beneden zakken, krom je rug en buig je hoofd inadement achterover en kijk naar boven. Herhaal.Ga na afloop liggen en haal drie keer diep adem. You did it!

Doe mee met de Vijf Tibetanen Challenge vanaf 1 januari 2024!

De Vijf Tibetanen: hoe 5 woonkamer oefeningen je in 10 minuten eeuwig jong houden (2)

Wil je 2024 vitaal beginnen? Doe vanaf 1 januari dan mee aan de Vijf Tibetanen Challenge. Deze ontvang je gratis bij aankoop van het Vijf Tibetanen pakket. Vanaf 1 januari verrassen we je op ons besloten Instagramkanaal 21 dagen lang met inspiratie, zodat de 5 oefeningen na 3 weken een vast onderdeel zijn van jouw gezonde ochtendroutine. Duik je met ons in The Fountain of Youth? Aanmelden kan via deze link.

5 Tibetanen pakket

• 5 woonkamer oefeningen
• 10 minuten per dag
• voor eeuwig jong
E-boek + instructievideo
Bestel nu voor €9,95

Meer lezen

Soetra 33: déze simpele les uit de yogafilosofie is de sleutel tot innerlijke rust
Yoga in de buitenlucht: dit is waarom het extra helend is
10 verrekt goede redenen voor mannen om aan yoga te doen
Dit is hoe yoga (vooral na je 40e) een goede hormoonbalans ondersteunt
Yoga: dit is hoe een uur op de mat jouw overprikkelde zenuwstelsel kalmeert

De Vijf Tibetanen: hoe 5 woonkamer oefeningen je in 10 minuten eeuwig jong houden (2024)

FAQs

Wat zijn de vijf Tibetanen? ›

De Vijf Tibetanen is een serie van 5 eenvoudige yoga oefeningen afkomstig van Tibetaanse monniken uit het Himalaya gebergte. De Vijf Tibetanen bleven een goed bewaard geheim tot een Britse legerofficier ze aan het begin van de vorige eeuw in het Westen introduceerde.

Zijn 5 Tibetaanse rituelen echt effectief? ›

Hoewel er geen garantie is dat de Tibetaanse riten voor iedereen werken, zijn ze zeker het proberen waard voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren . Gerapporteerde voordelen zijn onder andere: verlichting van gewrichtspijn en stijfheid. verbeterde kracht en coördinatie.

Hoe lang duurt het om de vijf Tibetaanse rituelen uit te voeren? ›

De 5 Tibetaanse Riten oefeningen zijn eenvoudig, je hebt niet veel ruimte nodig om ze te doen, of speciale apparatuur en ze kunnen in ongeveer 10 of 15 minuten worden gedaan, afhankelijk van hoe vaak je ze herhaalt. De reeks rekt en versterkt de belangrijkste spieren van je lichaam en kan het evenwicht verbeteren.

Wat is het doel van spinnen in Tibetaanse rituelen? ›

In een gezond lichaam zouden deze energiecentra met de klok mee draaien met dezelfde snelheid om prana (energie) te helpen moeiteloos door het endocriene systeem te stromen . Als een of meer van deze chakra's vertragen, wordt aangenomen dat de stroom van vitale energie geblokkeerd raakt en resulteert in een minder dan optimale functioneringsstaat.

Hoeveel herhalingen zijn er in de Tibetaanse rituelen? ›

Hoewel elke rite 21 keer per dag moet worden beoefend, kun je beginnen met ze minder vaak te doen. Oefen elke rite de eerste week 3 keer per dag. Voeg de week erna 2 herhalingen per rite toe. Blijf elke week 2 herhalingen per rite toevoegen totdat je elke dag 21 rondes van elke rite doet.

Waar geloven Tibetanen in? ›

Het grootste deel van de bevolking van Tibet hangt het Tibetaans boeddhisme aan. Ongeveer 10% van de Tibetanen hangt het geloof van de bön aan. De bön is een vorm van boeddhisme die is ontstaan naast en onderscheiden moet worden van alle vormen van het Tibetaans boeddhisme.

Wat zijn de vijf soorten rituelen? ›

Deze riten zijn gekoppeld aan individuele en gemeenschapsontwikkeling. Dr. Manu Ampim identificeert vijf stadia; rite to birth, rite to adulthood, rite to marriage, rite to eldership en rite to ancestorship .

Hoeveel herhalingen voor elke yogahouding? ›

Er is geen vast aantal keren dat je een yogahouding moet herhalen tijdens een work-out . Het kan variëren en hangt af van hoeveel houdingen je van plan bent te doen. Je kunt bijvoorbeeld 10 houdingen kiezen en ze allemaal één keer doen, misschien twee keer.

Waarom voeren mensen rituelen uit? ›

Ze ritualiseren bijvoorbeeld hun leven in hun spel, maar ook hoe ze denken dat hun toekomst eruit zal zien. Al acterend spelen ze dat uit. Rituelen zorgen voor kleine rustpuntjes in het drukke bestaan van kinderen, ze bieden structuur en houvast. En het helpt hen het leven te begrijpen!

Wat betekent spinnen in de islam? ›

Een hoofdstuk in de koran is naar de spin genoemd, en de spin en zijn web worden gebruikt als metafoor voor de ongelovigen die hun overdrachtelijke huizen op grond zonder fundament bouwen. Het is overigens opvallend hoeveel hoofdstukken in de furqan ('het onderscheid', een bijnaam voor de koran) dierennamen dragen.

Waarom geen spinnen doden? ›

Spinnen eten andere insecten op. Als je een spin gaat doden, is er meer voedsel voor andere spinnen. Daardoor gaan ze meer eitjes produceren, en komen er uiteindelijk weer meer spinnen bij. Voortaan dus even twee keer nadenken voor je de stofzuiger of je favoriete schoen pakt.

Wat haten spinnen? ›

De geur van bepaalde etherische oliën kunnen spinnen op afstand houden, bijvoorbeeld de geur van pepermuntolie. Je mengt de olie met wat afwasmiddel en water en je spuit het met een verstuiver op plekken waar veel spinnen voorkomen, bijvoorbeeld in hoekjes of kiertjes.

Hoeveel Tibetanen zijn er? ›

Tibet telt ongeveer 3 miljoen inwoners waarvan het merendeel in Zuid-Tibet leeft. De bevolking van Tibet bestaat naar schatting voor 85 procent uit Tibetanen. Het totale aantal Tibetanen wordt echter op een kleine 6 miljoen geschat, en de meeste daarvan wonen in de Chinese provincies Qinghai, Sichuan en Yunnan.

Wat is de taal van de Tibetanen? ›

In Tibet vormen Tibetaans en Chinees de voornaamste talen. In de steden wordt vooral Chinees gesproken. Het Tibetaans en Chinees kennen weinig overeenkomsten. De zinsstructuur van beide talen is compleet anders, evenals het schrift.

Hoe leven de Tibetanen? ›

De Tibetanen leven onder andere van de landbouw, ze verbouwen gerst, graan, rijst, maïs. De meeste van hen leven in kleine dorpjes. Een ander deel van de bevolking leidt een nomadisch bestaan en leeft van het hoeden van yaks en schapen. In de steden leven de meeste mensen van handwerk en ambachten.

Wat eten Tibetanen? ›

Het basisvoedsel van de Tibetanen is tsampa, een maaltijd van grof gerstemeel aangevuld met jakvlees, jakkaas en jakboter. Andere gerechten zijn thukpa, vettige noedelsoep met groenten en/of vlees en momo's, meelballetjes die gevuld zijn met groenten en gehakt.

Top Articles
How Google Maintains Its Competitive Advantage - Smart Advantage
How to Boil Peanuts 3 Ways (Filipino Nilagang Mani)
Craigslist San Francisco Bay
St Thomas Usvi Craigslist
Best Team In 2K23 Myteam
No Limit Telegram Channel
Chambersburg star athlete JJ Kelly makes his college decision, and he’s going DI
Midflorida Overnight Payoff Address
Cad Calls Meriden Ct
Mcoc Immunity Chart July 2022
Bank Of America Appointments Near Me
MADRID BALANZA, MªJ., y VIZCAÍNO SÁNCHEZ, J., 2008, "Collares de época bizantina procedentes de la necrópolis oriental de Carthago Spartaria", Verdolay, nº10, p.173-196.
Imbigswoo
Cars For Sale Tampa Fl Craigslist
Locate Td Bank Near Me
Wunderground Huntington Beach
What Is Njvpdi
Vcuapi
Eva Mastromatteo Erie Pa
Ess.compass Associate Login
NBA 2k23 MyTEAM guide: Every Trophy Case Agenda for all 30 teams
Kamzz Llc
Cvs El Salido
Tips on How to Make Dutch Friends & Cultural Norms
Winco Employee Handbook 2022
Colonial Executive Park - CRE Consultants
Malluvilla In Malayalam Movies Download
Annapolis Md Craigslist
Black Lion Backpack And Glider Voucher
30+ useful Dutch apps for new expats in the Netherlands
In hunt for cartel hitmen, Texas Ranger's biggest obstacle may be the border itself (2024)
Franklin Villafuerte Osorio
Best New England Boarding Schools
Sports Clips Flowood Ms
Yoshidakins
Wbli Playlist
7543460065
Pepsi Collaboration
Temu Y2K
5 Tips To Throw A Fun Halloween Party For Adults
8 Ball Pool Unblocked Cool Math Games
Lake Andes Buy Sell Trade
Cnp Tx Venmo
Joey Gentile Lpsg
Shipping Container Storage Containers 40'HCs - general for sale - by dealer - craigslist
Santa Clara County prepares for possible ‘tripledemic,’ with mask mandates for health care settings next month
Eat Like A King Who's On A Budget Copypasta
Richard Mccroskey Crime Scene Photos
Mytmoclaim Tracking
Wvu Workday
Att Corporate Store Location
One Facing Life Maybe Crossword
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6304

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.